OVER A.W. BRUNA UITGEVERS B.V.

A.W. Bruna Uitgevers bestaat inmiddels ruim 140 jaar. Sinds de oprichting in 1868 heeft de uitgeverij talloze grote auteurs een plek gegeven in de Nederlandse en Vlaamse boekenmarkt. Denk aan Havank, Carlos Ruiz Zafón, John Grisham, Frederick Forsyth, Elizabeth George, George Simenon en David Baldacci. Sinds 2010 is A.W. Bruna Uitgevers (AWB) een onderdeel van WPG Uitgevers.

Grootste in Nederland 
AWB heeft een zeer sterke positie in de Nederlandse markt. Qua omzet, groei en markt zijn we in het boekhandelskanaal inmiddels uitgegroeid tot de grootste uitgeverij in Nederland. Wij zijn degelijk, maar tegelijkertijd ook een tikkeltje non-conformistisch. Wij wijken graag af van gebaande paden zonder ons in ongewisse avonturen te storten. 

Lev. 
Lev. is onze grootste imprint voor non-fictie. Elk boek of digitaal product dat in dit fonds verschijnt, gaat over persoonlijke ontwikkeling in de breedste zin van het woord. We kunnen het fonds grofweg opdelen in spirituele titels, populaire psychologie en business. Daartoe behoren populaire auteurs als Seth Godin, Berthold Gunster, Tijn Touber en Jorge Bucay. 

Lev. helpt je zoeken naar het antwoord op vragen als: waar word ik gelukkig van en wat voegt er werkelijk iets toe aan mijn bestaan? Boeken kunnen mensen helpen hun leven in te richten op de manier die zij willen. Of dat nu op privégebied is, of op het gebied van werk. Ze moedigen aan om jezelf te ontwikkelen of zetten je op z'n minst op scherp. Dat is wat Lev. wil. Informeren en inspireren.

Maatschappelijk verantwoord ondernemen
Wij realiseren ons dat we als onderneming een bepaalde verantwoordelijkheid dragen voor de wereld om ons heen. Voor het milieu, voor onze eigen mensen en voor alle andere betrokkenen. We willen laten zien dat een gezonde commerciële bedrijfsvoering heel goed samengaat met een sociale en milieuvriendelijke bedrijfsvoering. Sinds 1 januari 2010 voeren wij een klimaatneutraal kantoor. 

HIER
Nu wij ons kantoor op een klimaatneutrale wijze beheren, hebben we ons ook aangesloten bij de HIER-klimaatcampagne. HIER verenigt ruim 30 maatschappelijke organisaties die zich zorgen maken over klimaatverandering vanwege de snelle en ernstige gevolgen, wereldwijd. HIER wil mensen mobiliseren om vandaag en hier klimaatverandering tegen te gaan. Meer informatie over de HIER-klimaatcampagne vindt u op www.hier.nu